Open positions

VIVA LA PRESS!

Pierce förstärker sitt ledningsteam med en rutinerad CFO.

PUBLISHED 23.05.2018By: Press

Tomas Ljunglöf tillträder som ny CFO för Pierce under maj och tar plats i bolagets ledning.

Pierce driver e-handelsbutikerna 24MX, XLmoto och Sledstore som säljer kläder, utrustning och reservdelar till motorcyklister på 17 europeiska marknader. Intäkterna för 2017 landade på ca 620 miljoner kronor och under det första kvartalet 2018 var försäljningstillväxten hela 48%. Huvudkontoret ligger i Stockholm, lagret i Stettin och delar av kundsupporten håller på att flyttas från Stockholm till Barcelona. Sledstore har även ett mindre kontor i Åre och bolaget har totalt ca 250 medarbetare.

Tomas rekryterades för att med sin mångåriga erfarenhet och sina stora kunskaper från börsnoterade och riskkapitalägda tillväxtbolag bidra till att Pierce-koncernen tar nästa steg mot högt uppsatta mål.

Det senaste dryga året har Tomas arbetat som interim Group CFO på EQT-ägda Evidensia, verksamt inom djursjukvård på sju marknader i Västeuropa med en årlig omsättning på drygt 2,5 miljarder kronor. Tomas var bland annat även med och byggde upp börsnoterade Glocalnet till Sveriges tredje största telekomleverantör innan bolaget förvärvades av Telenor.

– Tomas har bred internationell erfarenhet och tillför bolaget kompetens inom strategisk ekonomistyrning i tillväxtbolag.  Jag är mycket glad att Tomas har valt att ansluta till vårt team och har stora förväntningar på vad han kan bidra med för att utveckla Pierce, säger Henrik Zadig, VD Pierce AB.

-Antalet lönsamma e-handlare som lyckats så bra som Pierce med sin internationalisering är mycket lätträknade. Bolaget är utan tvekan en av de svenska e-handlare som bäst utnyttjat den potentialen som finns utanför Sveriges gränser. Dessutom har man utvecklat starka samarbeten med branschens viktigaste varumärken och samtidigt byggt en bred portfölj av egna varumärken. Det är tydligt att Pierce har hittat konceptet för internationell framgång och står mycket väl rustande inför framtiden. Att få vara med på den fortsatta tillväxtresan och lära mig en ny affärsmodell samt bidra till att utveckla bolaget ytterligare känns väldigt inspirerande, säger Tomas Ljunglöf nytillträdd CFO för Pierce.

FOR QUESTIONS CONTACT:

Email