Open positions

VIVA LA PRESS!

Vände dåliga försäljningsmånaden till bästa någonsin. Pierce fick motorcyklister att trotsa vinterkylan och göra Black Friday helgen till en köpfest.

PUBLISHED 28.11.2017By: Press

Årets Black Friday-helg blev en enorm försäljningssuccé för motorcykelspecialisten Pierce, som driver e-handelssajterna 24MX, XLmoto och Sledstore. Antalet ordrar ökade med 340% jämfört föregående år. Trots att det minst sagt inte är något vidare motorcykelväder ute passade Europas motorcyklister på att fynda rejält.

Pierce är ett av de svenska e-handelsbolag som lyckats bäst med sin internationella expansion, något som nu visar resultat. När kylan har tagit rejält grepp om norden har bolaget bra försäljning från centrala och södra Europa. Stora mc-marknader som Frankrike, Tyskland och Italien är de marknader där bolaget växer snabbast.

Pierce tjuvstartade sina kampanjer redan på torsdagen, en satsning som gav bra avkastning då man gjorde sin bästa försäljningsdag någonsin redan innan Black Friday. Ett orderrekord som dock inte stod sig länge utan krossades rejält under fredagen.

-Vi sålde 10 ggr mer än föregående år redan på torsdagen, även om det givetvis kändes bra så var vi oroliga för om vi bara flyttat försäljningsvolymen till torsdagen, men så var det som tur var inte. Vi fick ett nytt orderrekord på Black Friday, med 3 gånger så många ordrar som förra året, säger Pierce VD Henrik Zadig.

Under helgen satte Pierce nytt rekord med över 40 000 ordrar och över 700 000 besökare till butikerna.

-Våra kampanjer i samband med Black Friday helgen fungerade långt över förväntan. Vi har försökt att få våra siter att verkligen spegla våra starka erbjudanden och bland annat tagit fram mycket nytt videomaterial för att hjälpa kunden att välja rätt.

-Det är givetvis inte bara bra kampanjer som är hemligheten utan ett långsiktigt och hårt arbete av våra 200 anställda. Vårt team har byggt ett bolag som har ett starkt och konkurrenskraftigt erbjudande tillsammans med stabila leveranser och pålitlig kundservice, fortsätter Henrik Zadig VD Pierce.

Under 2016 omsatte Pierce ca 434 msek, i år uppger bolaget att de räknar med att passera 600 msek.

-November brukar vara en dålig försäljningsmånad i mc-branschen men vi lyckas omsättningsmässigt göra vår bästa månad någonsin och då är månaden ännu inte slut. Vi har redan sålt för över 550 msek i år och december brukar vara en bra månad för oss. Vi tror året kommer sluta bra med en tillväxt på över 40 % från föregående år. Vi vinner affärer från våra konkurrenter på Europas största och mest konkurrensutsatta mc-marknader, det är ett bra bevis på våra kunder gillar det vi gör, fortsätter Henrik Zadig VD Pierce.  

 

FOR QUESTIONS CONTACT:

Email