Open positions

VIVA LA PRESS!

E-handelns motocrosskungar lyckas internationellt

PUBLISHED 09.10.2017By: Press

Första året omsatte de 24 miljoner och många sa att de skulle vara nöjda om de nådde 3. I år räknar de med att omsätta över 580 miljoner och siktar på miljarden.

Allt började 2008 i ett garage där den eviga jakten på reservdelar till motorcyklar och bristen på bra leverantörer gav Daniel Petersen och Stefan Rönn idén om en e-handel. Bara några månader efter starten växte de ur garaget och startade Pierce AB.

Idag säljer man reservdelar och tillbehör till både motorcyklar och snöskotrar under varumärkena 24mx, XLmoto och Sledstore. Sedan första dagen har Pierce gått med vinst och man har bara första halvåret i år ökat nettoomsättningen med över 43%.

Med det enkla men smarta knepet att översätta varje e-butik för varje land lyckades Pierce snabbt ta sig in på marknaden i flera länder runt om i Europa. Först ut var Finland 2011 och idag finns 37 e-butiker i 17 länder. Bara i år har man lyckats ta sig in på marknaden i två nya länder, Schweiz och Tjeckien.

Oavsett vilken bransch du är i vill alla kunder helst handla lokalt och på sitt eget språk. Vill man lyckas måste man därför uppfattas som en lokal aktör. Självklart måste du översätta hemsidan för att kunden faktiskt ska handla men det är minst lika viktigt att översätta något så enkelt som returblanketterna för att kunden ska vara lika nöjd efter sitt köp och handla igen, säger Daniel Petersen, medgrundare av Pierce.

75% av rörelseintäkterna ligger idag utanför Sverige vilket visar att Pierce har lyckats bra med sin internationalisering. I Frankrike och Tyskland har man hittills ökat försäljningen med över 40% respektive 55% och man räknar med en omsättning på 92 respektive 90 miljoner kronor.

Detta är helt utan anställda i de två länderna. På huvudkontoret i Västberga finns nämligen en kundtjänst med personer från 20 olika länder som servar 17 marknader på 15 olika språk.

Det finns över 740 miljoner potentiella kunder i Europa och det finns utmärkta möjligheter för svenska e-handlare att nå dessa. Problemet för många är nog att man stirrar sig blind på sin egen hemmamarknad. Med mycket research, rätt medel och lite mod så kan man lyckas ta sig utanför Sveriges gränser, säger Stefan Rönn, medgrundare av Pierce.

FOR QUESTIONS CONTACT:

Email